Високий урожай хлібів прогнозують Черкащині
Проблем із вологою на полях Черкащини немає

Особливістю весни 2021 був дещо знижений температурний фон та часті дощі в достатній кількості. Прохолодна, порівнюючи з останніми роками погода, хоч і затримала посадку та висадку сільгоспкультур, проте була вкрай сприятливою для формування врожайності озимих хлібів. При цьому пізні заморозки та дощі в період цвітіння абрикос та персиків можуть залишити негативний слід у формуванні їхньої урожайності.

Періодичні дощі підтримували достатню та оптимальну вологозабезпеченість посівів на більшості площ та сприяли формуванню міцної кореневої системи рослин озимих, ярих зернових, зернобобових та розвитку пізніх сільгоспкультур. Тому наразі проблем із вологою на полях Черкащини немає.

Густота озимих культур сформувалась скрізь добра, а оптимальна кількість вологи у період максимального вологоспоживання озимими хлібами стануть гарантом високого урожаю.

У цьому запевняє начальник Черкаського гідроометцентру Віталій Постригань.

Враховуючи фактичний стан посівів, наявні запаси продуктивної вологи в ґрунті, очікувані погодні умови надалі та згідно з агрометеорологічними розрахунками, урожайність озимих культур у 2021 році в Черкаській області очікується висока пшениці – 53 ц/га, жита – 31 ц/га, ячменю – 48 ц/га. Валовий збір, з урахуванням засіяних площ – на третину більше минулорічного.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .