Відкриття дитсадків
Відкриття дитсадків

У Черкасах пожвавішали вулиці, працюють салони краси, магазини непродовольчих товарів, відкриті ятки та центральний ринок. Та чи будуть найближчими днями відкривати дошкільні навчальні заклади? Цим цікавляться містяни, проте письмових звернень від громадян до  профільного  департаменту поки що не надходило, каже його очільник   Сергій Воронов.

Як зазначив у телефонні розмові чиновник, частина черкасців отримала змогу вийти на роботу. Та проблема, куди прилаштувати дітей, лишається й досі. На цьому акцентують  увагу користувачі соцмережі у своїх коментарях на сторінці директора департаменту освіти міськради Сергія Воронова.

На сьогоднішній день на сайті міської ради петиції про відкриття садочків у місті немає, на порталі офіційного інтернет-представництва президента України такий документ зареєстровано   5 травня. За тиждень пропозицію відновити роботу дошкільних закладів освіти підтримало понад 5 тисяч людей (вставляєм скрін Петиція_12.05). Разом з тим країною поширилася новина, де головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко озвучив ймовірну дату відкриття навчальних закладів. Сайти посилаються, зокрема, на інтерв'ю держслужбовця виданню “Сьогодні”.

Враховуючи позицію Уряду, можливе завчасне відкриття дитсадків за рішенням черкаської міської ради може призвести до подібної ситуації із рішенням виконкому про послаблення карантинних заходів і судової тяганини.  В ситуації з дитсадками під ударом опиняється ще одна сторона — керівництво дошкільних закладів. Як бути їм у випадку, коли міська рада дозволить відновлювати роботу ДНЗ, попри рішення Уряду, і чи не потраплять під адміністративну відповідальність за виконання рішень, схвалених членами виконкому?

 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .