Від аномального тепла до мокрого снігу: якої погоди чекати черкащанам
Весна примхлива

На цьому тижні середньодобова температура повітря вже становить 8-11º тепла, перевищує кліматичну норму на 6-8º та відповідає середині квітня. Три дні поспіль у нашому регіоні температурні максимуми сягали 18-20º тепла. Тривалість та інтенсивність такого аномального тепла вже дозволяє розглядати закінчення опалювального періоду, але на черзі погодні зміни.

Про це попереджає Черкаський обласний гідрометцентр.

Атлантичні циклони починають проникати вглиб континенту, що в подальшому зумовить часту і значну зміну погодних характеристик.

У суботу збережеться ще досить тепла та без істотних опадів погода. Лише хмарність та посилений вітер вказуватимуть на наближення активного атмосферного фронту із заходу. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 12-17º тепла.

У неділю холодний атмосферний фронт відзначиться інтенсивними дощами і навіть з грозами та поривчастим вітром 15-20 м/с. Температурний фон знизиться на 3-5º, вночі до 2-7º, вдень до 10-15º тепла.

За розрахунками у понеділок, 27 березня, погоду нашого регіону формуватиме тепла частина активного циклону з південного заходу. Ненадовго стихне вітер, температура вночі 2-7º тепла, вдень проглядатиме сонце, яке підтримає денну температуру на рівні 9-14º тепла.

У вівторок, 28 березня, внаслідок проходження холодного атмосферного фронту прогнозуються  складні погодні умови: опади у вигляді снігу та мокрого снігу, рвучкий північний вітер небезпечних значень 15-20 м/с. Місцями по області можливе утворення тимчасового снігового покриву, висотою 2-3 см. Впродовж дня температура знизиться з 7-9º тепла до 0-2º тепла. Тож не поспішаємо ховати у шафи теплий одяг.

29 березня відкриється доступ арктичному повітрю, похолодає до 0-5º морозу вночі та 1-6º тепла вдень.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .