В урочищі «Оріхове» затримано браконьєра, що ловив рибу під час нересту
Завдана шкода становить 2,5 тис гривень

Незважаючи на посилені заходи по збереженню риби в нерестовий період продовжуємо фіксувати факти порушення природоохоронного законодавства громадянами охочими до легкої наживи.

Риба зараз іде нереститься з ікрою і кожна виловлена браконьєрським методом рибина це фактично удар по популяції кожного виду в майбутньому і тисячі знищеного малька.

Так, в ніч на 11 квітня 2019 року інспекторами Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області в урочищі «Оріхове» на Кременчуцькому водосховищі, неподалік адміністративних меж села Бубнова Слобідка Золотоніського району затримано громадянина, який на дерев’яному човні за допомогою мисинової сітки незаконно виловив рибу видів: Плітка 13 шт., Лящ 8 шт., Карась 2 шт.

Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода склала 2 тисячі 499 грн. За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Знаряддя лову вилучені слідчо – оперативною групою Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .