В Черкасах вперше пройшов молитовний сніданок
«Наша мета – об’єднатися навколо Бога»

Учора, 20 листопада, в приміщенні Черкаської міської ради вперше відбувся молитовний сніданок. У ньому взяли участь місцеві політики та священнослужителі різних конфесій. Серед них представники протестантських, православних та греко-католицьких церков. Ініціатор молитовного сніданку обласний комітет Руху Реформації в Черкаській області.

«Наша мета – об’єднатися навколо Бога для вирішення суспільних питань, які нас всіх хвилюють, особливо в духовній площині. Зараз в суспільстві існує багато викликів, на які ми, як люди віруючі, маємо реагувати та відстоювати наші, християнські позиції», – сказав голова обласного комітету Руху Реформації в Черкаській області Валерій Бєляєв.

На заході читали Слово Боже, молилися за припинення війни, проти корупції, за навернення народу до Господа, за Верховну Раду, Президента України та місто Черкаси.

«Я радий, що ця подія розпочалася з ініціативи духовних наставників нашого міста, а не від влади. Відвідати молитовний сніданок – це був мій особистий поклик, як християнина. Це лише перший сніданок, та я вірю, що ми ще будемо збиратися в славу Господню і заради нашої країни», - сказав заступник міського голови Ігор Волошин.

Своїми думками, щодо заходу поділився і митрополит УПЦ КП Іоан:

«Ми, віруючі, пастори і священники різних конфесій, зібралися на молитовний сніданок, свідкуючи про те, що є самий головний постулат, який об’єднує всіх – це віра. Хто вірує в Ісуса Христа, сина Божого, той і має життя вічне, і ніхто не може нікого осудити. І цей сніданок – підтвердження того, що ми можемо з повагою ставитися один до одного і разом молитися за одні й ті ж проблеми».

Поговорили і про плани. Валерій Бєляєв запропонував долучити міську раду до проекту, номінованого в Національний реєстр рекордів України – створення рукописної Біблії. В рамках останнього всі охочі долучаються до переписування Святого Письма. На думку голови комітету Руху Реформації, було б дуже символічно, якби частиною проекту стали і черкаські очільники. Християни також поставили за мету відновити роботу Ради Церков та релігійних організацій міста і домовилися раз на два місяці проводити спільні молитовні сніданки.

«Я вірю, що серед представників влади, громадських організацій, депутатського корпусу, є достатня кількість віруючих людей. Більшість з них не знали, що стартує молитовний сніданок. Я впевнений, що після того, як інформація з’явиться в ЗМІ, всі охочі доєднаються до спільного читанням Слова Божого», - сказав Ігор Волошин.

Традиція молитовних сніданків в Україні існує уже 7 років. В Києві раз на рік проходять Національні молитовні сніданки за участі політиків, бізнесменів, громадських діячів та релігійних організацій з усієї України.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .