У повітрі Черкас аміаку та діоксиду заоту вдвічі більше гранично допустимого
З міста краще виїхати

Майже два тижні панує антициклональний характер погоди з нічними та ранковими інверсіями. Спека, слабкий вітер, відсутність дощу створюють несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.
 

За даними лабораторії Черкаського обласного гідрометцентру, у центрі міста рівень Ззабруднення діоксидом азоту 20 червня вже перевищував гранично-допустиму концентрацію (ГДК) в 2,25 рази. А в Дніпровському мікрорайоні о 19:00 год. було зафіксовано перевищення максимально разової концентрації по аміаку в 2 рази. 
 

21 червня у центрі м. Черкаси рівень забруднення повітря аміаком досягнув 1,3 максимально разової ГДК.
 

Оскільки спекотна і суха погода ще затримається, провітрюваність міста Черкаси буде низькою. Шкідливі домішки (викиди підприємств та автотранспорту) будуть накопичуватись в приземному шарі атмосфери. Особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.
 

Тому рекомендуємо: використовуйте вихідні дні з користю для здоров’я. Відвідуйте парки і сквери. Проводьте вихідні дні за межами міста – в сільській місцевості або у лісі, де повітря є найчистішим.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .