У музеї Шевченка в Каневі відкрилася виставка родини Теліженко
Три принципові позиції: народність, символізм, модерн

Виставка мистецької родини Теліженків відкрилася 6 березня 2019 року в Канівському музеї Тараса Шевченка. Культурно-освітній заклад розташований на території Шевченківського національного заповідника.

Про це повідомили в департаменті культури Черкаської ОДА.

Під час експозиції буде представлено близько півсотні робіт дизайнерів бренду «TELIZHENKO fashion house» – Олександри, Миколи й Олесі. Хоч кожен із майстрів працює в різних напрямах, але об’єднує їхнє мистецтво. Що ж спільного? Три принципові позиції: народність, символізм, модерн, – а також спільна мета – творення нового мистецького обличчя України.

Від Олександри Теліженко в експозиції представлений монументальний Рушник, де мовою символів передані тематичні задуми автора. А ще – вишита картина, у якій автор розкриває філософію теми «Природа – храм земний», як незбагненне втілення божественної сутності.

Микола Теліженко презентує витинанки, через які він розкриває своє бачення історичних тем – традиційних і гостросучасних. Його роботи – це відверта і мистецько-якісна розмова з сучасником про найважливіше. Водночас це глибинна традиція, трансформована художником у новітнє мистецтво.

Олеся Теліженко представить свої творчі доробки в стилі аплікативний колаж. Кожна її картина переосмислена: традиційні мотиви знаходять гармонійне втілення в сучасних тенденціях. Своєю творчістю дизайнерка доповнює етнічну скарбницю українського народу.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .