Окрім допомоги дітям, фахівці Центру надають психологічну підтримку батькам, консультують учителів та забезпечують постійний супровід підопічних

У   Кам’янці,  яка є центром однойменної об’єднананої територіальної громади, створено один з перших на Черкащині міськрайонний інклюзивно – ресурсний центр для осіб з особливими освітніми потребами. Наші кореспонденти переконалися у його дієвості.

Інклюзивний центр, що в Кам’янській об’єднаній територіальній громаді, створений  згідно з  рішенням міської ради  для надання послуг дітям з особливими потребами, які навчаються у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.  Тут  є всі необхідні умови для проведення  комплексу заходів з метою визначення та надання корекційно – розвиткових  особливих освітніх послуг для потреб дитини.

Важливим  у діяльності інклюзивного центру  є    надання психолого – педагогічної підтримки дітям з особливими освітніми потребами. В Кам’янському цетрі працюють висококласні і професійні психологи та педагоги, які допомагають кожній дитині якомога швидше адаптуватися до реального соціального середовища. Їхні старання  дають ефективні результати.

 Також у Центрі працює  кабінет для занять з лікувальної фізкультури. Він обладнаний  усім необхідним   для роботи педагога з  дітьми.

 До   інклюзивно – ресурсного центру звернулося більше 130 діток, які пройшли комплексну оцінку розвитку і тепер  41  підопічний відвідують Центр  для отримання корекційно – розвиткових послуг, що дозволять кожній дитині якомога швидше соціалізуватися.  

Окрім необхідної допомоги дітям, які цього потребують, фахівці Центру надають психологічну підтримку батькам, консультують учителів та забезпечують постійний супровід підопічних. 

     

 

  

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .