У Холодному Яру нарвали червонокнижних первоцвітів на понад 160 тисяч гривень
у браконьєрів вилучено 2600 екземплярів цибулі ведмежої

Держінспекторами виявлено та зупинено масштабну незаконну заготівлю червонокнижних рослин в Холодному Яру. Сума нанесеної шкоди становить більше 160 тисяч гривень.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив заступник начальника Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу Олександр Позняков.

14 березня 2019 року в ході відпрацювання операції «Першоцвіт 2019» на території памятки природи загальнодержавного значення «Холодний яр» державними інспекторами Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу виявлено двох осіб, які здійснювали заготівлю цибулі ведмежої (левурди), шляхом зрізання рослин.

Цибуля ведмежа занесена до Червоної книги України і збір її без відповідного дозволу забороняється. У даних громадян виявлено 2600 екземплярів цієї рослини. Розмір компенсації внаслідок знищення становить 161,2 тис.грн.

Відносно громадян складено адміністративні протоколи по факту порушення ст.11 Закону України «Про Червону книгу України» та ст.7-9, 28 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Притягнення до адміністративної відповідальності за порушення норм статтей 90 та 91 КУпАП здійснюється у судовому порядку, тому протоколи направлено до Чигиринського районного суду.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .