У Черкаському зоопарку живуть 12 видів мавп (ВІДЕО)
14 грудня – Всесвітній день мавп

14 грудня – Всесвітній день мавп.
Неофіційне свято для людей, які люблять і прагнуть захистити цих тварин. Святкування Дня мавпи спершу розпочалось як жарт. В 2000 році, на той час студентом Університету штату Мічиган (США) була зроблена помітка в календарі свого товариша, який займався організацією свят. Помітка мала назву – «День мавпи». Це свято відмітили в студентському колі університету. Воно набуло популярності, коли відомий автор включив його в свою серію коміксів Fetus-X і почав популяризувати це свято в Інтернеті.

 

День мавпи набув великої популярності в США, Канаді, Мексиці, Германії та Великобританії. В цих країнах активісти-добровольці щорічно організовують різноманітні заходи присвячені мавпам: карнавали, різноманітні змагання, аукціони та просвітницькі семінари, які покликані привернути увагу до прав цих тварин в зв’язку з проведеннями різних медичних досліджень на цих тваринах, з метою їх захисту.
 

Зараз у світі вчені нараховують 264 види мавп, найрізноманітніших форм і розмірів. Довжина тіла і вага цих тварин дуже варіюють в залежності від виду – від 12 см та 150 г (для карликової ігрунки) до 2 м і 275 кг (для дорослих самців горили). Більшість цих тварин веде деревний спосіб життя.
 

В Черкаському зоопарку 12 видів (лемури, ігрункові, зелені мавпи та лапундери) знаходяться на експозиції незалежно від пори року. Зоопарк запрошує вас відвідати наших мавпочок.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .