У Черкаському лісгоспі самостійно змайстрували рубщик коридорів (ФОТО)
Він працює у Мошнівському лісництві

Щоб виростити гарні продуктивні насадження, необхідно прикласти чимало зусиль, коштів та здійснити ряд лісогосподарських заходів.  А часом навіть експериментувати для полегшення трудомістких процесів, вдосконалювати існуючі методи та засоби, які застосовують у вирощуванні лісів. Саме таким підходом керуються у Черкаському лісгоспі.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, нещодавно працівники ремонтно-транспортного цеху, що входить у склад Дубіївського лісокомплексу Черкаського лісгоспу, самостійно сконструювали рубщик коридорів-подрібнювач, що призначений для зрізування у міжряддях лісових культур деревної, чагарникової рослинності та бур’янів.

Агрегат цей – не щось нове, його можна придбати. Проте класичний існуючий у продажу варіант рубщика коридорів не завжди підходить для умов, у яких йому доводиться працювати, тож, відповідно, часто виходить з ладу й не виконує своїх функцій. Саме з цієї причини у Черкаському лісгоспі підійшли до цього питання як справжні господарі – врахували особливості насаджень підприємства та лісорослинних умов, вдосконалили саму конструкцію, підсилили слабкі місця агрегата. І, що найголовніше, врахували практику застосування та встановили потужні ножі, які є чи не найголовнішим елементом для ефективної та безперебійної роботи.

Як повідомив директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт, новий рубщик коридорів вже більш як тиждень працює у Мошнівському лісництві і добре себе зарекомендував. Він може здійснювати догляди як в листяних, так і хвойних насадженнях.

«На підприємстві взято курс на механізацію лісогосподарських процесів. Цієї весни майже 80% лісових культур  створили за допомогою лісопосадкових машин. Наразі максимально переходимо на механізовані догляди за молодими насадженнями. Таким чином відходимо від ручної праці, підвищуємо продуктивність, в рази пришвидшуємо здійснення таких доглядів та значно економимо кошти. У найближчий час плануємо сконструйовано ще три таких рубщики коридорів», – повідомив директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт.

До слова, для того, щоб змайструвати рубщик коридорів, черкаські лісівники витратили 44 тис. грн. Якщо такий агрегат купувати – він коштуватиме удвічі дорожче.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .