У Черкасах відбувся безкоштовний показ фільму «Чорний Козак»
Перед початком сеансу виступили режисер кінострічки Владислав Чабанюк і виконавчий директор проекту Микола Кулик.

Учора, 13 лютого о 16.30 год. у черкаському кінотеатрі «Україна» відбувся безкоштовний показ фільму «Чорний Козак».

Про це повідомили в департаменті культури Черкаської ОДА.
 

Перед показом фільму до присутніх звернулися режисер кінострічки Владислав Чабанюк і виконавчий директор проекту Микола Кулик.

Ідейні натхненники фільму розповіли, що над стрічкою працювализ 2008 року, у зйомках взяли участь близько 500 людей із єдиною професійною акторкою в головній ролі – Мариною Юрчак. Відрадно, що частини фільму знімали й на Черкащині – у селах Легедзине та Вереміївка Тальнівського і Чорнобаївського району відповідно, поблизу уманського дендропарку «Софіївка».

Автори кінопроекту подякувати Наталії Осипенко та Вікторії Феофіловій за допомогу й небайдужість до втілення задуму безкоштовного показу фільму в Черкасах і повідомили, що всі кошти від прокату «Чорного Козака» з початку його виходу в прокат з 25 жовтня минулого року йдуть на допомогу українським бійцям, зокрема, на протез захиснику України Дмитрові Краслянському, пораненому в боях на Савур-Могилі.
Після показу фільму всі охочі мали змогу зробити власний внесок у цю благородну справу – надати фінансову допомогу в спеціальний контейнер.

Сюжет фільму:
Події розгортаються в ХVII столітті в українському селі. Ганна залишилась без чоловіка, бо той пішов на війну. Тепер вона сама господарює та виховує маленьку доньку. Від допомоги залицяльників жінка завжди відмовлялась. Та почали відбуватись дивні речі – щоночі хтось допомагає їй по господарству, виконуючи найтяжчу чоловічу роботу. Звернувшись до місцевої ворожки вдалося з’ясувати, що це Чорний Козак, якого прокляли і він ніколи не бачитиме сонячного світла.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .