У Черкасах розпочала роботу міжнародна конференція психологів
Для участі в ній приїхали близько 200 чоловік із різних країн світу

43-тя європейська конференція з транзакційного аналізу вже розпочала свою роботу в Черкасах. Вона проходитиме з 4 до 6 липня в обласній філармонії та в одному з корпусів національного університету ім. Богдана Хмельницького. Для участі в ній приїхали близько 200 чоловік із різних країн світу.

Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

Під час відкриття конференції учасників привітав заступник міського голови Ігор Волошин та побажав усім їм плідної роботи.

– Ми раді приймати подію такого рівня в Черкасах, – сказав він під час свого виступу. – У нашому місті діє потужна школа психології, а наш національний університет готує висококласних спеціалістів. Міська влада підтримує проведення таких заходів, адже розвиток такої науки, як психологія, дозволяє поставити Україну в один ряд із розвинутими європейськими країнами. А для нашого міста – це ще й можливість культурного обміну та формування основи для розвитку психології в Черкасах.

Минулого року європейська конференція відбувалася в Лондоні (Англія), дещо раніше – в Берліні (Німеччина).

Як розповів президент Української асоціації транзакційного аналізу Сергій Мордюшенко, упродовж трьох днів на учасників чекають дискусії, лекції, майстер-класи та воркшопи. Незадовго до старту конференції проводилися іспити для отримання статусу транзакційного аналітика.

– Ця конференція на пострадянському просторі проходить вперше, – каже він. – Минулого року серед претендентів для проведення разом із Черкасами був Київ, утім, організатори зупинилися на нашому місті. Теорія транзакційного аналізу розроблена американським психологом та психотерапевтом Еріком Берном.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .