У Черкасах поряд з Макдональдсом відвідувачам вручали повістки (ВІДЕО)
Усе за законом

Днями у мережі з’явилась інформація про те, що у Черкасах поряд з Макдональдсом відвідувачам вручали повістки. Речниця територіального центру комплектування Аліна Кривошея, підтвердила цю інформацію та наголосила: законом не заборонено проводити подібні заходи на вулиці. До того ж, повістку може вручити не тільки посадова особа центру комплектування. 

На жаль, серед підрозділів Сил оборони є втрати. Тому для продовження захисту територіальної цілісності нашої держави, громадяни України з числа осіб, які не мають обмежень за станом здоров’я, інших законних підстав для відстрочки чи звільнення від проходження військової служби, можуть бути мобілізовані до підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. Також Аліна Кривошея нагадала, після вручення повістки, чоловіків не відправляють відразу на передову. 

Крім того, у  Черкаському обласному ТЦК зазначають, що згідно зі змінами до законодавства, громадяни України з тих призовників, які не проходили військову службу, віком 21-26 років, можуть її проходити лише за власною згодою, за контрактною формою. Спочатку буде курс військової підготовки в навчальних центрах, опанування військово-облікової спеціальності. Після закінчення навчання усіх направляють до військових частин для виконання службових обов’язків.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .