У Черкасах до відпочинку придатні лише чотири пляжі
Чотири приватні пляжі визнані непридатними

У Черкасах перевірили готовність місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до купального сезону. Він розпочнеться із 1 червня. Стан черкаських пляжів обстежила спеціальна комісія у складі працівників управління цивільного захисту департаменту ЖКК, відділу екології, управління інспектування, представників МНС, КУ «Черкаська міська аварійно-рятувальна служба», Держпродспоживслужби і КП «Дирекція парків». Вони перевірили як комунальні, так і приватні пляжі.

Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.


Місця відпочинку перевіряли на наявність рятувальних постів, сміттєвих урн, туалетів, буйків, роздягалень та загальний санітарний стан. У результаті обстеження, придатними для відпочинку виявилося 3 комунальних пляжі – «Соснівський-1», «Казбетський» і «Митницький», а також один приватний – «Бочка».


На усіх цих пляжах встановлені рятувальні пости. Із першого червня на них будуть чергувати 2-3 рятувальники, є рятувальні човни і спеціальне обладнання для порятунку на воді. На «Бочці» орендар облаштував рятувальний пост своїм коштом.


 На пляжах, де є рятувальні пости, досі не сталося жодного нещасного випадку. На відміну від приватних, того ж «Живчика», де немає рятувальників, і чи не щороку гинуть люди. Тому ми рекомендуємо відпочивати лише там, де чергують рятувальники,  зазначив начальник управління цивільного захисту Володимир Лобода.


Члени комісії побачили, що на комунальних пляжах наповну іде підготовка до сезону. Тут водолази провели обстеження річкового дна, взяті на дослідження проби води і піску. На місцях відпочинку встановлені парасолі і пергали (тенти), є сміттєві урни, туалети і роздягальні. До початку купального сезону ще належить провести рекультивацію піску. Для цього у КП «Дирекція парків» є спеціальна машина.


 Цьогоріч нам виділили кошти на облаштування ще одного сучасного пляжу – «Соснівського». Тут уже зараз є практично все, що необхідно для комфортного відпочинку. Єдине, що поки ми будуватимемо стаціонарну вбиральню, відпочивальники зможуть відвідувати біотуалети. А на «Митницькому» і «Казбетському» в цьому сезоні з’явиться можливість прийняти душ після купання у річці,  розповів директор КП «Дирекція парків» Андрій Куча.


Також члени комісії дослідили приватні пляжі ПП «Строй Центр 2000» (біля дамби, «Рив’єра», «Sun city» та «Живчик»). Їх визнали непридатними для відпочинку на воді. Там немає ані рятувальних постів, ані чистоти, ані нормальних туалетів і перевдягалень. Тож там мають бути розміщені спеціальні таблички «Купатися заборонено».


Недоліки у підготовці пляжів до купального сезону мають бути виправлені до першого червня. Тоді комісія проведе остаточну перевірку місць відпочинку. До цього терміну мають бути готові результати досліджень води та піску.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .