«Футбол скликає друзів» - турнір з міні футболу, який щорічно проходить у Чорнобаї

Турнір «Футбол скликає друзів» на кубок Петра Григоровича Душейка відбувся у Чорнобаї в місцевому спортивному комплексі. Ці змагання традиційні і започатковані для популяризації аматорського спорту в регіоні. Цього  року за почесну нагороду боряться шість молодіжних команд у складі яких грала низка провідних гравців чемпіонатів Черкаської і Київської областей з міні футболу. Це додало поєдинкам гостроти і видовищності. Подробиці футбольних баталій далі у сюжеті.

6 футбольних команд із Броварів, Золотоноші, Лукашівки, Хрестителевого, Старого Кавраю і Крутьків приїхали до Чорнобаю на змагання «Футбол скликає друзів» аби поборотися за зимовий кубок з міні-футболу Петра Душейка.  Змагання щорічні і пройшли вже 18 раз поспіль. Їх започаткували   2002 -го тодішній селищний голова Чорнобаю Григорій Злидар та заступник головреда газети «Український футбол» Микола Моторний, на честь Петра Душейка.

Сам Петро Григорович, мабуть із скромності наголошує, що турнір називається «Футбол скликає друзів» і мріє, щоби в кожному селі на Чорнобаївщині була своя хороша футбольна команда в якій би грала місцева молодь.  

Турнір «Футбол скликає друзів» майже за два десятиліття існування еволюціонував у престижні міжрегіональні замагання, перемогти в яких хоче кожен. Відтак команди намагаються підійти до кубку Петра Душейка у найкращий формі і максимально підсилитися легіонерами.

Учасники турніру зізнаються, що не очікували такого супротиву від суперників. Команди зібралися дуже сильні без явних аутсайдерів, а відтак у кожному матчі доводиться викладатися на повну, щоб поборотися за п’єдестал пошани.

Чим запекліша боротьба на полі, тим цікавіше вболівальникам! У Чорнобаївському спорткомплексі повний зал людей. Одні фанати спостерігають за технікою інші намагаються перейняти тактику.   

Кубок Петра Душейка 2020 здобули футболісти села Крутьків. У фіналі вони в запеклій боротьбі змогли здолати команду Лукашівки. Бронзу взяли спортсмени Старого Кавраю.

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .