Третій книжковий фестиваль у Черкасах буде мандрівним
На фестивалі будуть українські гурти і дитячі письменники

11-13 жовтня 2019 року. Саме тоді відбудеться третій Черкаський книжковий фестиваль. Цього року він буде мандрівним та називатиметься «Перехрестя культур».

Організатори фестивалю МГО «Книжковий маестро» подали заявку на грант і виграли його. Підтримав черкащан Український культурний фонд.

«Наша заявка була подана в сектор «Знакові події України». Те, що для експертів культурного фонду наша подія є знаковою в рамках країни - це надзвичайно важливо для нашого міста», - каже співорганізаторка Людмила Фіть.

«Чому черкаський книжковий фестиваль буде мандрівним? З різноманітними заходами ми подорожуватимемо всією Україною. Майстер-класи, зустрічі з письменниками проведемо у восьми областях та п’яти районах Черкащини. Подорожуватимемо з другого червня. Це буде непростий фестиваль. Такого в Україні ще не було», - каже співорганізаторка Юлія Чабаненко.

Майстер-класи та презентації книг організатори привезуть в Золотоношу, Кам’янку, Чигирин, Канів, Корсунь-Шевченківський. Якщо хтось з інших міст області хоче, щоб до них приїхали письменники та майстер-класи, організатори фестивалю готові розглянути пропозиції.

В рамках книжкового фестивалю різні заходи пройдуть на Львівському форумі, Київському Арсеналі, у Полтаві, Запоріжжі, Дніпрі, Луцьку, військових частинах Маріуполя та Оршанця.

А вже першого червня у Черкаси приїдуть автори Андрій Курков, Анатолій Дністровий, Петро Яценко, Зоя Казанджи, Остап Сливинський, Наталія Бельченко. Більшість з них у Черкасах ще не були. Гості приїдуть в рамках Черкаського книжкового фестивалю. Зустрічі пройдуть у Долині троянд на фестивалі тимбілдингу «Summer Сhallenge».

На самому Черкаському книжковому фестивалі  співатимуть музичні українські гурти, буде більше дитячих письменників. Серед них буде і Наталія Щерба. Ще організатори хочуть запросити в Черкаси закордонного письменника. Зараз ведуть перемовини з декількома з них.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .