Така гра відбувається уже вп’яте

Пам’ять про людей, які померли від СНІДу, у Черкасах вшанували товариським футбольним матчем. Така гра відбувається уже вп’яте.

Цього разу на майданчику у дружньому суперництві зійшлася команда, сформована із депутатів Черкаської міської ради та людей, яких організувала у команду благодійна організація « Черкаська мережа». Матч відвідала наша знімальна група.

Епідемія ВІЛ-СНІДу не оминула Україну, розпочавши свої сумні жнива у 1987 році. З того часу померло тисячі наших співвітчизників, але за оцінками фахівців, проблему неосвіченості у цьому питанні не подолано. Важливу роль тут грають лікарі, які в першу чергу повинні доносити інформацію, адже вперше про свій діагноз людина чує від лікаря. Проводячи цей матч, організатори ставили за мету довести, що проблема, насправді не є страшною. Такою її роблять стереотипи.

Депутати та представники міської влади обрані у суперники недарма, адже ці люди мають вплив на те, що відбувається у суспільстві і повинні достеменно розуміти з середини будь-яку проблему. До сьогодні поки людство ще не винайшло ані вакцин від ВІЛ, ані ліків, що можуть вилікувати раз і на завжди СНІД. Але світові вже відомі рятівні кроки до збереження здоров’я та захисту від ВІЛ-інфекції. Прагнення до здорового способу життя, визначення своїм життєвим пріоритетом сімейних цінностей та моральності, відмова від ризикованої статевої поведінки і відповідальність за своє здоров’я – це запорука захисту від інфікування ВІЛ.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .