Сонячну, але з рвучким вітром погоду прогнозують Черкащині цього тижня
На наступному тижні можливе завершення опалювального сезону?

З початку календарної весни на Черкащині встановився нестійкий тип погоди, зумовлений частими вторгненнями циклонічних вихорів. 11-12 березня активні атмосферні фронти, маючи великі запаси вологи, зумовили у нашому регіоні посилення вітру до небезпечних значень 16 м/с. До того ж, вперше у цьому році випали такі необхідні опади: 11-22 мм або 30-60% місячної норми. Аномального стрибка зазнав атмосферний тиск, коли за добу підскочив на 20 одиниць, а це прояв того, що до формування погоди приступив антициклон «INKEN».

На поточному тижні фахівці Черкаського обласного гідрометцентру радять відпочивати від циклонів та радіти сонцю, незважаючи на дискомфортний рвучкий вітер.

Щодо температцурного фону. то він перевищуватиме норму на 4-6º. На два тижні раніше звичайного можливий перехід середньодобової температури через +5º, коли «включаються» механізми бурхливого пробудження природи та відновлюється вегетація озимих культур.

Переважно сонячна, суха помірно-тепла та вітряна погода сприятиме ранньому початку пожежонебезпечного періоду в області. Саме тому не слід спалювати суху рослинність на присадибних ділянках, уздовж доріг та лісосмуг. Продукти горіння забруднюють повітря на величезних територіях та шкодять здоров'ю людей і навколишньому природному середовищу.

За середньостроковими прогнозами, вже на наступному тижні середньодобові температури повітря на Черкащині відповідатимуть нормативам завершення опалювального сезону. Проте при прийнятті управлінських рішень слід враховувати ще холодні ночі.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .