Сьогодні черкащани зіграють з тернопільською командою
Тримаємо кулчки за наших

Сьогодні, 17 квітня, відбудеться матч між ФК «Черкащина-Академія» та ТПФК «Нива» (Тернопіль).

Матч відбудеться на виїзді, на міському стадіоні Тернополя, початок о 18.00.

Довідково. 

Тернопільський професійний футбольний клуб "Нива" засновано в січні 2016-го року. Клуб не є правонаступником тернопільської "Ниви", яка припинила існування наприкінці 2015-го року.

У перший рік свого існування новостворена "Нива" розпочала виступи в аматорському чемпіонаті України, чемпіонаті і кубку Тернопільської області. Домашньою ареною для команди став затишний стадіон у с. Великі Гаї поблизу Тернополя. Перший офіційний матч "Нива" провела 23 квітня 2016-го року у Волочиську проти місцевого "Агробізнесу". Дебютна гра команди на аматорському рівні завершилася поразкою 0:2. Щоправда, перша перемога серед аматорів не забарилась – наступного туру "жовто-зелені" обіграли франківський "Тепловик-Прикарпаття" (3:0). У чемпіонаті області "Нива" фінішувала шостою, а от у чемпіонаті ААФУ посіла друге місце, не пробившись до плей-офф. Вагомого успіху тернопільська команда досягла у розіграші кубка області – у фінальному матчі "Нива" з рахунком 2:1 перемогла бережанську "Ниву" і завоювала перший трофей.

У серпні 2016-го року "Нива" розпочинає виступи у повноцінному чемпіонаті України з футболу серед аматорів, який вперше проводиться за системою "осінь-весна". Команда виступає у Групі 1 і завершує чемпіонат на 7-му місці. 21 червня 2017 року на XXVI Конференції ПФЛ футбольний клуб "Нива" Тернопіль отримав статус професійної команди та був включений до складу Професійної футбольної ліги.

 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .