Скотомогильниками на Драбівщині занепокоїлась обласна влада
Треба покарати винних

У селах Остапівка та Перервинці Драбівського району нині намагаються вирішити питання щодо виявлених там нещодавно скотомогильників. Залучили до роботи всі відповідальні служби, а також правоохоронні органи. Так, відсьогодні матеріали будуть внесені до Єдиного державного реєстру. Потому в межах порушеної кримінальної справи проведуть слідчі дії. А за два тижні матимуть результати. Про це сьогодні в Драбівській райдержадміністрації повідомили представники поліції. У районному центрі відбулось робоче засідання, що провели під головуванням першого заступника очільника області Тараса Висоцького.

Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

Тарас Миколайович наголосив на тому, що звернення громадськості з приводу цього випадку та подальші дії районних й обласних служб задокументовані. Наразі ж потрібно оперативно спрацювати, аби вже найближчим часом сформована слідчо-оперативна група із залученням спеціалістів центральних органів оглянула місце та надала висновки:

«Це дасть змогу якнайшвидше визначити склад злочину та покарати винних», – констатував посадовець.

Правоохоронці натомість зазначили, щойно отримали повідомлення про виявлені скотомогильники, одразу провели необхідні дії, матеріали занесли до журналу обліку, на місці ж тоді працювали фахівці ветеринарної медицини.

– Відповідно до закону маємо зараз провести оцінку землі. І від оціночної вартості земельної ділянки, якій завдали шкоди, екологічна інспекція нарахує суму збитків, – пояснив начальник Золотоніського відділу поліції Богдан Горбачов (Драбівський відділ підпорядкований Золотоніському). – У будь-якому випадку ми притягнемо до відповідальності тих осіб, які так учинили.

На засіданні керівник Державної екологічної інспекції в Черкаській області Олександр Позняков повідомив присутніх щодо процедури перевірки екоінспекторами підприємств. Про необхідність постійної перевірки й відбору проб води зауважила начальниця Держпродспоживслужби в області Альона Бойко. Представники  громадськості водночас одержали відповіді на питання, що їх цікавили.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .