Скоро незвичне тепло на Черкащині зміниться похолоданням: можливий навіть сніг
І звісно, тумани

Вже п’яту добу середньодобові температури на Черкащині 8-10º, що на 6-7º вище кліматичної норми та більше відповідають середині жовтня. Причиною теплої аномалії є домінування Атлантики. Така погода на півтора тижня затримала перехід середньодобової температури через +5º у бік зниження та подовжила період осінньої вегетації озимих культур.

Проте на поточному тижні характер погоди зміниться у бік похолодання.

Робочий тиждень розпочався з поступового зниження температурного фону. Ще у вівторок головним творцем погоди буде антициклон «DEJAN», тому температура вночі 0-5º тепла, вдень 5-10º тепла. В нічні та ранкові години утворюватимуться тумани.

З 16 листопада антициклон поступиться місцем циклону з Балтії, атмосферні фронти якого вдень проявлять себе дощами. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 3-8º.

Вночі 17 листопада при зниженні температури повітря в холодній тиловій частині циклону очікуємо перший сніг та місцями ожеледицю. Температура вночі та вдень від 3º тепла до 2º морозу.

За попередніми розрахунками, з п’ятниці 18 листопада, при північно-східному процесі, очікується подальше зниження температури: вночі 2-7º морозу, вдень від 4º морозу до 1º тепла.

В будь-якому випадку, перший прояв зими на Черкащині відбувається саме у листопаді. А на скільки він виявиться тривалим - це залежить від синоптичного процесу конкретного року. Наприклад, у 2021 році перший сніг випав 24 листопада та пролежав лише 1-2 доби.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .