Шантажували і вимагали гроші: у Черкасах викрито колекторський кол-центр (ВІДЕО)
Навіть погрожували фізичною розправою

Погрожували та шантажували. Правоохоронці викрили групу осіб, які вимагали кошти у громадян. Діяли від імені офіційних владних структур, йдеться на сайті Нацполіції області.

Схему обрали класичну – шантаж підробленими фото порнографічного змісту. Також залякували застосуванням «повноважень». Таким чином вибивали з жертв неіснуючі кредитні борги або ж примушували розрахуватися за наявними. Мали місце й погрози фізичної розправи.

Оперативні працівники Департаменту внутрішньої безпеки встановили причетних. Серед вимагачів – цивільні особи, нотаріуси та приватні виконавці. Так звані колекторські кол-центри діяли на території столиці та Київської області, Вінниці, Житомира, Черкас та Херсона.

Отримавши ухвалу суду, правоохоронці, за фізичної підтримки бійців поліції особливого призначення, провели понад два десятки обшуків за місцями розташування офісів банківських «посередників». Виявлено і вилучено оргтехніку, носії інформації, мобільні телефони та документацію. Речові докази відправлено на експертизу, за результатами якої буде надано правову кваліфікацію діям фігурантів.

Розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.189 (Вимагання), ч.3 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдженням порнографічних предметів) та ч.2 ст.355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .