Регіональний форум «ГРАНТуємо зміни 5.0» незабаром стратує в Черкасах
Цьогорічний форум відбуватиметься під гаслом «Громади в дії»

В області готуються до регіонального форуму «ГРАНТуємо зміни 5.0», який цьогоріч проходитиме 7 листопада в місті Черкаси.

Форум проведуть вп’яте, тому він уже має свою історію та традиції.

Про це нагадали у Департаменті регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації.

Сьогодні багато громад Черкащини можуть поділитись креативним та успішним досвідом реалізації цікавих громадянських ініціатив та проектів. Важливе місце в цих питаннях відводиться жителям громад, їхнім ідеям та активності. Тому цьогорічний форум відбуватиметься під гаслом: «Громади в дії».

Учасники форуму зможуть взяти участь у Ярмарку громадських ініціатив, послухати виступи цікавих спікерів, а також відвідати майстер-класи 
та практикуми.

У межах підготовки до форуму вже відбулося 2 засідання організаційного комітету: 13 та 25 вересня. В засіданнях взяли участь представники громадських організацій, облдержадміністрації, Черкаської агенції регіонального розвитку, Центру розвитку місцевого самоврядування.

У ході проведення засідань обговорили варіанти локацій
 для проведення форуму громадських ініціатив та бюджет заходу. Особлива дискусія виникла під час формування гасла, під яким буде відбуватися форум.

До наступного засідання, яке планують провести 2 жовтня, члени організаційного комітету повинні визначитись: зі спікерами та тренерами майстер-класів, які будуть брати участь у форумі; варіантами нагород для переможців Ярмарки громадських ініціатив та ін.

Зауважимо, проведення форуму підтримки громадських ініціатив Черкащини передбачено Планами реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015 – 2017 та 2018 – 2020 років.

Водночас представники громадських організацій ще можуть долучитися до підготовки проведення форуму. У разі зацікавленості та виникнення запитань телефонуйте:

(063) 537 83 73 – Маргарита Гуськова;

(063) 995 74 34 – Сергій Даниленко;

(098) 963 23 86 – Марія Фінько.

Нагадаємо:

У 2015 році форум був присвячений структурі та написанню проектів, і він зібрав близько 100 учасників. Ініціатором проведення форуму став Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА. Форум дав поштовх до нового рівня продуктивних взаємовідносин між громадськими організаціями й обласною державною адміністрацією.

У 2016 році другий форум мав назву “Якість проекту, історії успіху, та ключові фактори перемоги”. Понад200 учасників, спікери та практики обговорювали, що потрібно для перемоги проекту.

У 2017 році форум називався: “Партнерство заради змін”. Під час заходу присутні дізналися про успішні кейси, як, об’єднавшись із владою, бізнесом чи іншими громадськими організаціями та ініціативами, створювати масштабні та круті проекти. Уперше на подібних заходах працював дитячий куточок, мами могли залишити, на час проведення форуму, дітей в дитячій кімнаті під наглядом волонтерів. У форумі взяли участь представники інших областей та спікери національного масштабу, загалом у форумі взяла участь рекордна кількість учасників – понад 300 осіб.

У 2018 році пройшов під гаслом “Громадська участь: пробудження сили” і був присвячений практикам партиципації в невеликих містах і селах України та за кордоном і зібрав понад 200 учасників.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .