Просемінар з «Антифілософії» зібрав у художньому музеї черкаських «пересічних філософів»
Спільнота учасників включала в себе філософів різного віку, статі, соціального та професійного статусу та рівня освіти.

22 грудня 2018 року у музеї відбувся просемінар кандидата філософських наук Павла Кретова на тему: «Антифілософія та буденна свідомість, або чому бути хейтером просто».

На заході було розглянуто питання значення Філософії не як дисципліни чи сукупності знань, а як способу існування Людини, як фундаменту та інструменту еволюційного розвитку, трансцендування, творчості та самотворення. 

Про це розповідає сторінка музею у ФБ.

Спільнота учасників включала в себе людей, ні - філософів, різного віку, статі, соціального та професійного статусу та рівня освіти. Але всіх єднала тема Запитування людини про себе саму і світ, небайдужість та відкритість до вільного, незангажованого упередженнями та стереотипами мислення. Учасникам вдалося зафіксувати центральні смилові мотиви просемінару - процесуальність філософії, в якій, і в просторочасі та хаосмосі якої відбувається людина та самотрансцендування, виходу людини за власні межі в філософії і через неї.

Велика подяка учнівській та студентській молоді, фахівцям, митцям та зацікавленим містянам за участь у просемінарі. Сподіваємося, що цілком за значенням латинської лексеми "proseminarium", нам всім вдалося "розсадити" насіння ідей, образів, символів, знаків та мотивів на уявному мисленнєвому полі, позначити на горизонті смислів наших особистостей. А це означає - ми готові до спроб осмислити себе і наш світ, а отже - відкинули ненависть, і хоч трохи наблизились до розуміння.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .