Повітря в Черкасах стало чистішим
Найчистіше - в ПЗР, найбрудніше - в центрі та Дніпровському

Лабораторія обласного гідрометеоцентру підвела підсумки результатів спостережень за січень 2019 року. У порівнянні з минулим місяцем в атмосфері міста зменшились концентрації аміаку в 1,3 рази. Також, завдяки опадам, що випадали впродовж більшості днів місяця, а їхня загальна кількість становить 125 % від норми - атмосфера міста очистилась від пилових домішок. Середня за місяць концентрація пилу у центрі міста має нульове значення, на решті контрольованих районах – 0,7 ГДК (гранично-допустима концентрація). 

За комплексним індексом забруднення атмосфери (ІЗА), рівень забруднення атмосферного повітря у м. Черкаси вважається безпечним. У порівнянні з минулим місяцем ІЗА зменшився у 1,1 рази.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.
 

Проте, незважаючи на сприятливі погодні умови, природа не в змозі зменшити в атмосфері до безпечних значень концентрації діоксиду азоту в центрі міста та формальдегіду в Дніпровському мікрорайоні. А це значить, що викиди підприємств та автотранспорту продовжують забруднювати атмосферне повітря в цих районах в більшій мірі у порівнянні з Південно–Західним мікрорайоном. Тому знову рекомендуємо не використовувати тротуари вулиць для прогулянок на свіжому повітрі.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .