Пора сіяти, нагадують черкаські синоптики
А також закривати вологу в грунті

Після 16-18° тепла, які спостерігались на березневі свята, на Черкащину прийшло похолодання, яке ЗСУНУЛО РОЗГОРТАННЯ ФЕНОЛОГІЧНОЇ ВЕСНИ. Позитивна аномалія середньодобової температури повітря зменшилась вдвічі і за кліматом відповідає початку 3-ї декади березня. Зараз максимальна температура не перевищує 7-8° тепла, а завдяки нічним морозам до 2-4°, ВЕГЕТАЦІЯ ПРОХОДИТЬ КВОЛО і лише в денні години. Відповідно й ОХОЛОНУВ ГРУНТ - середня температура грунту на глибині 10 см наразі +3°. ?Незважаючи на ранкове підмерзання, В ДЕННІ ГОДИНИ ГРУНТ ШВИДКО ДОСЯГАЄ ФІЗИЧНОЇ СТИГЛОСТІ. І таких площ побільшало. 
?Тож, зважаючи на особливість цьогорічної весни, як і весен останніх років, а це ШВИДКЕ ПІДСИХАННЯ ГРУНТУ, з ПОСІВНОЮ КАМПАНІЄЮ ЗВОЛІКАТИ НЕ СЛІД.

Про це нагадав Черкаський обласний гідрометцентр.
 

За попереднім прогнозом, і надалі погода залишиться мінливою. На фоні помірного тепла вночі 0-2º та вдень 6-8º, чекаємо на підвищення температури на наступному тижні до 12-14º. Суттєві дощі очікуємо лише завтра в супроводі поривчастого вітру і невеликі – ймовірні наприкінці робочого тижня.
 

Така погода сприятиме розгортанню польових робіт. І АГРАРІЯМ СЛІД ВИКОРИСТОВУВАТИ КОЖНУ ПОГОЖУ ГОДИНУ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ВЕСНЯНОЇ СІВБИ ХОЛОДОСТІЙКИХ КУЛЬТУР ТА ВЧАСНО ЗАКРИТИ ВОЛОГУ ГРУНТУ. Адже, в народі кажуть «Весняний день рік годує».
Для проведення весняно-польових робіт необхідно прикласти максимум зусиль по завершенню підготовки техніки до роботи в полі, вчасно посіяти та доглянути культури, бо це – основа майбутнього врожаю.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .