Понад 850 тисяч декларацій з лікарями уклали жителі Черкащини
Розпочалась реєстрація аптек в електронній системі охорони здоров’я

На сьогодні в системі eHealth на Черкащині зареєструвалися 700 лікарів, які надають первинну медичну допомогу. Вони вже уклали понад 850 тисяч декларацій з пацієнтами. Це становить майже 71% від загальної кількості жителів області, наголосив начальник управління охорони здоров’я ОДА Михайло Лобас на колегії облдержадміністрації під головуванням очільника Черкащини Олександра Вельбівця.

Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

– З квітня 2019 року Національна служба здоров’я України перестане виплачувати медзакладам кошти по «червоному списку» та повністю переходить на оплату медичних послуг за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» за єдиним тарифом — 370 грн на людину на 2019 рік із застосуванням вікових коефіцієнтів, – зазначив Михайло Лобас. – Тож важливо не гаяти часу та обирати «свого» лікаря. Окрім того, також з квітня 2019 року без підписаної декларації не можна буде отримати рецепт за програмою реімбурсації «Доступні ліки».

За його словами, враховуючи перехід програми реімбурсації в адміністрування НСЗУ відшкодування вартості лікарських засобів буде відбуватися за принципом «гроші йдуть за пацієнтом в аптеку», у зв’язку з чим у березні 2019 року розпочалась реєстрація аптек в електронній системі охорони здоров’я. Обласне комунальне підприємство «Фармація» вже уклало договір з НСЗУ про реімбурсацію.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .