Понад 3 тис сіянців дуба з закритою кореневою системою висадили діти на Смілянщині
Це метод, який забезпечує стовідсоткову приживлюваність

У акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» взяли участь учні Смілянського шкільного лісництва – вихованці Балаклеївської загальноосвітньої школи. Разом з лісівниками та своїми наставниками висадили 3,3 тис сіянців дуба із закритою кореневою системою на площі 2,5 га.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Такий метод садіння для школярів – не новий, адже у Смілянському лісництві на таку технологію перейшли вже стовідсотково.  Тому створювали юні лісівники лісові культури сіянцями дуба із закритою кореневою системою й минулі роки у рамках традиційної весняної акції.

Це сучасний метод садіння, який забезпечує практично стовідсоткову приживлюваність, адже коренева система при пересадці зовсім не пошкоджується, а сіянець такий має енергію росту у кілька разів більшу від звичайного.

«Акція має просвітницький характер. Ці діти є вихованцями шкільного лісництва, тому вивчають як теоретичний курс лісівництва, так і практичний  – сьогодні безпосередньо з нами на ділянці. Школярі охоче  беруть участь в акції і висаджують ліс. Вони привчаються більше любити природу, тому ніколи не пошкодять того, що висадили своїми руками», – зазначає лісничий Смілянського лісництва Олексій Островський.

 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .