Понад 200 кг жолудів зібрали учні шкільного лісництва та лисянські лісівники
Найцікавіше - це жолуді з дубів Шевченка

У Лисянському лісгоспі триває заготівля лісового насіння. Вже традиційно, з року в рік, виявляють активність і з задоволенням допомагають лісівникам у цій кропіткій роботі члени шкільного лісництва. Так, днями діти – учні 7-го класу Лисянської загальноосвітньої школи №2 зібрали понад 200 кг жолудя.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Збір лісового насіння проводили з вікових дерев в Шевченківському лісництві та на місці панського маєтку Енгельгарда в с. Будище. Жолуді, за традицією, збирали з дуба Тараса Шевченка. За словами лисянських лісівників, урожай на цьому дереві цьогоріч невеликий, проте посівний матеріал все ж таки вдалось заготовити. Також зібрали жолуді з вікових дубів, які зростають біля панського ставу та в урочищі «Шевченківська Дача», саме цей дуб є одним з об’єктів екологічної стежки.

Крім жолудів, заготовили насіння з вікових дерев гіркокаштана кінського, що зростають на алеї панської садиби. Вирощені сіянці з зібраного насіння у наступному році використають в озелененні школи та створенні пам’ятних лісових насаджень.

Лисянські лісівники вдячні підростаючому поколінню за їхню допомогу та щирний інтерес до лісівничої справи.

Загалом же Лисянський лісгосп цього року заготовив 12 тон лісового насіння. З них 8 тон дуба звичайного, 2 тони дуба північного, 2 тони горіха чорного. Крім того, заготовлено насіння ясена, акації, гледичії, абрикоси, маслинки вузьколистої.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .