Понад 20 дітей-переселенців прийняла золотоніська школа (ФОТО)
І про інші аспекти роботи школи під час війни

Уроки в онлайн-режимі, активна робота психологічної служби, волонтерська діяльність та багато іншого – так сьогодні в умовах воєнного стану працює  Золотоніська спеціалізована школа №2 інформаційних технологій.

«Школа завжди була місцем не лише знань, а й осередком розкриття дитячих можливостей, допомоги, підтримки та співпраці з учнями, вчителями, батьками. Сьогодні у час війни наш колектив не лише організовує дистанційне навчання і реалізує освітній процес. Ми розуміємо, наскільки важливо підтримати кожну дитину, зробити все можливе, аби вона відчувала себе потрібною. Саме тому колеги  продовжують організовувати різні проєкти та цікаві заходи, адже це нагода учням бути задіяними до тої чи іншої справи, спілкуватися з однолітками тощо», – розповідає директорка школи Олена Вертипорох.

За її словами, нині в школі навчається більше 20 учнів, що є внутрішньо переміщеними особами.

Наталія та Костянтин разом з сином переїхали до Золотоноші з території, на якій ведуться бойові дії.

«Досить швидко нашій дитині вдалося  долучитися до навчання. Все це супроводжувалося теплим знайомством з класним керівником та однокласниками. Нам подобається організація освітнього процесу в школі, налагодження комунікації з вчителями. Ми бачимо, що нашому сину теж подобається тут навчатися, до речі, він розпочав вчити другу іноземну мову»,  кажуть батьки.

З метою допомогти та підтримати кожну дитину у закладі активно працює психологічна служба.

Психологиня Ольга Котко організовує заходи за участі як дітей, так і батьків. Так, у школі з перших днів відновлення навчання в умовах воєнного стану проводиться година психолога, під час якої кожен учень може поспілкуватися з фахівцем та отримати вкрай важливу для нього допомогу. 

Крім того, психологиня разом із класними керівниками знайомилася з кожним учнем чи ученицею та їхніми батьками з числа внутрішньо переміщених осіб, а потім індивідуально працювала з кожною дитиною. Також за потреби й відповідно до запиту проводяться індивідуальні бесіди та психологічні консультації. А для максимально комфортного перебування новоприбулих дітей у класних колективах організовано психолого-релаксаційні зустрічі-знайомства.

Золотоніська спеціалізована школа №2  – це лише один із закладів освіти в області, який працює в умовах воєнного стану. Освітяни нашого регіону продовжують забезпечувати організацію освітнього процесу.

Начальниця управління держслужби якості освіти у Черкаській області відзначає, що онлайн-навчання в час війни – це ще один виклик перед вчителями, учнями і їхніми батьками та додає:

«Сьогодні ми бачимо, що  війна внесла свої корективи у викладання окремих навчальних предметів у школі. Але завдяки уже налагодженим механізмам організації дистанційного навчання, гнучкості до підходів навчання освітній процес триває».

Державна служба якості освіти України та її територіальні органи розуміють важливість організації освітнього процесу в умовах воєнного часу. Для інформаційної підтримки на сайті держоргану створено рубрику «Заклади освіти в умовах воєнного стану», де кожен учасник освітнього процесу зможе знайти відповіді на актуальні запитання.

Також працює гаряча лінія управління  Державної служби якості освіти у Черкаській області: (0472) 31-66-81  +380681584774  cherkasy@sqe.gov.ua

Галерея

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .