Понад 100 кг риби виловив браконьєр самотужки у Сулинському заказнику
Риба передана на реалізацію до приймального пункту

Держекоінспекторами та поліцейськими водного патруля затримано чергового браконьєра на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський».

Так, близько 22 години 8 грудня 2019 року, екоінспекторами Центрального округу та поліцейськими водного патруля підрозділу роти обслуговування водних об'єктів Управління патрульної поліції в Черкаській області в заказнику «Сулинський», що знаходиться на межі Черкаської та Полтавської областей, затримано порушника, який за допомогою 6 сіток вічком 65х65 мм загальною довжиною 420 метрів незаконно виловив в межах заказника рибу видів: лящ, жерех, короп, плітка загальною вагою більше 100 кг, чим завдав збитків державі на суму 47 тис. 818 грн. Риба передана на реалізацію до приймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Про це повідомив у своєму дописі на ФБ начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Глобинського відділу поліції ГУНП в Полтавській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову вилучені для проведення слідчих дій.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно-заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .