Погода на Черкащині на Великдень: вночі гроза, вдень без опадів
І до 13-18º

Незвично холодною видалася друга десятиденка місяця, зайнявши третю позицію у рейтингу найбільш холодних за останні 30 років метеорологічних спостережень, коли доводилося одягатися майже за березневими стандартами.

Наразі в атмосфері над Черкащиною відбулися зміни: з південними вітрами у наш регіон почало надходити більш тепле повітря. В результаті температура поступово підвищується до більш комфортних значень. Найближчими днями хмарність значно зменшиться, потепління посилиться: квітневе сонце добре прогріватиме повітря.

Субота: мінлива хмарність, часом невеликий дощ. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 14-19º.

24 квітня, Світле Христове Воскресіння, Великдень. У народі помітили, що на Великдень, якою б не була погода, а «сонечко хоч на хвилину, та вигляне». І в цьому році прикмета спрацює.

Циклони з південного заходу несуть тепло і вологу створюючи ідеальні умови для утворення купчасто-дощових хмар, з якими пов’язані явища теплого періоду року: грози, град та шквали.

Неділя: мінлива хмарність. Вночі короткочасний дощ, місцями гроза, вдень без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 13-18º.

За попередніми розрахунками, потужна адвекція тепла та сонячна енергія приємно порадують жителів нашої області на новому робочому тижні, коли температура повітря вдень підвищиться до 18-23º тепла. 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .