Пік похолодання на Черкащині пройдено: з 29 листопада потепліє
Прийдуть і дощі зі снігом

Пік похолодання у нашому регіоні вже пройдено. Антициклон зі сходу, який приніс на Черкащину похолодання, починає поступово твтрачати сили, і арктичне повітря буде трансформуватися. Таке «сухе арктичне вторгнення», яке спостерігається на Черкащині з 22 листопада, буває нечасто, приблизно 1 раз в 10 років.
За прогнозом, до четверга змін у синоптичній ситуації не чекаємо. Суха, морозна та переважно хмарна погода збережеться. Температура вночі 3…8º морозу, вдень близько 0º.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.
 

А вже з 29 листопада тепле і вологе повітря з Атлантики принесе підвищення температури на 3-4º. Опади очікуємо у змішаних фазах, дощ, мокрий сніг, сніг. Зміна погоди на більш теплу і вологу супроводжуватиметься активним падінням атмосферного тиску, що може негативно впливати на самопочуття. Ставтеся уважніше до свого здоров’я!

Підмерзання опадів вночі та вранці призведе до утворення ожеледиці на дорогах. Тому дорожнім службам ближче до кінця тижня слід бути готовими до оброблення доріг протиожеледними сумішами. А водіям радимо звикати до менших швидкостей на дорогах.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .