Паски безпеки навіть у таксі: МВС оновило правила дорожнього руху (ВІДЕО)
Пішоходи у темну пору зобов'язані носити світловідбивні елементи

Пристібатися  паском безпеки у таксі та носити світловідбивні елементи у нічний час. МВС оприлюднило зміни у правилах дорожнього руху. Оновлення стосуються не лише водіїв, а й пасажирів та пішоходів.

Відтак, таксисти муситимуть забезпечити клієнтів ременями безпеки та прослідкувати, аби кожен з пасажирів був пристебнутий, йдеться у дописі на сторінці відомства у фейсбук. Раніше користувачі послуг приватних перевезень могли цього не робити, якщо маршрут обмежувався населеним пунктом.

Тепер винятком можуть бути люди з інвалідністю, які фізично не можуть скористатися ременем, а також водії і пасажири оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Пішоходи у темну пору доби або ж за несприятливої погоди зобов'язані носити світловідбивні елементи або одяг, на якому вони присутні, рухаючись проїжджою смугою. З рештою змін до ПДР можна ознайомитися на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, за статистикою патрульної поліції, у період з початку року до 31 жовтня на Черкащині з вини пішоходів сталося 22 дорожньо-транспортні приходи, у яких загинуло двоє осіб. У порівнянні з минулим роком, цей показник зріс на понад 15%.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .