Пам’ятну дошку земляку-«афганцю» відкрили в селі на Уманщині
Володимир Гребенюк був нагороджений орденом Червоної Зірки та медаллю «Воїну-інтернаціоналісту» (посмертно)

Тридцять років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу. Тисячі вихідців з України пройшли крізь вогонь Афганської війни. Серед тих, хто так і не повернувся до рідної домівки – Володимир Миколайович Гребенюк, уродженець села Громи. 8 лютого в рідному селі вшанували воїна та відкрили пам’ятну дошку. Її встановили на фасаді місцевої школи, випускником якої і був військовослужбовець, повідомляють в Уманській РДА.

Чоловік був прапорщиком, начальником медичного пункту 278-ї окремої дорожньо-комендантської бригади, який героїчно загинув при виконанні військового обов’язку в Афганістані. Володимир Гребенюк був нагороджений орденом Червоної Зірки та медаллю «Воїну-інтернаціоналісту» (посмертно).    

Звертаючись до учасників зібрання, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький відмітив, що Гребенюк Володимир Миколайович – взірець для сьогоднішніх та майбутніх поколінь. Адже подвиги учасників бойових дій – це правда історії, це самопожертва та героїзм, це приклад служіння Батьківщині. І в особі Володимира Гребенюка ми схиляємо голови перед усіма тими, хто пролив свою кров, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

Світлу пам’ять славного земляка та всіх, хто не повернувся з тієї жахливої війни, вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .