Пам’яті В’ячеслава Чорновола вклонились на Звенигородщині
Його батьківщину відвідали гості із Смілянського, Жашківського, Тальнівського, Кам’янського районів та міста Черкаси.

Громадськість Вільховця вклонилася памяті патріота і борця В’ячеслава Чорновола. Відомий уродженець Звенигородщини 20 років тому загинув за досі нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем, інформують у Звенигородській РДА.

– Чорновіл був вірний Україні до останніх хвилин свого життя, – звернувся до учасників заходу очільник району Василь Довбуш. – Його тернистий шлях і боротьба за кращу долю для рідної землі та свого народу – це приклад для всіх нас. В’ячеслав Чорновіл був живий, то Україна була б іншою, все було б інакше. Україна завжди пам’ятатиме В’ячеслава Чорновола, в якого слова ніколи не розходились зі справами. Кожен справжній українець повинен  прийти до цього святого місця і вклонитися національному Герою, пам’ятати його і шанувати. Ми повинні вірити в те, що вірив Чорновіл. Правда, Воля і Добро переможуть Зло, а ми будемо жити у Мирній, Незалежній, Щасливій державі.

На завершення мітингу директор садиби-музею Василь Стрижиус прочитав свій вірш, присвячений Чорноволу.

Учасники заходу поклали вінки і квіти до пам’ятника, оглянули експозицію музею В’ячеслава Чорновола.

Цього дня садибу-музей також відвідали гості із Смілянського, Жашківського, Тальнівського, Кам’янського районів та міста Черкаси.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .