ОСББ за адресою вулиця Сержанта Смірнова, 5 стало першим на Черкащині, де утеплено дах та встановлено сонячні батареї     

Нині точиться багато розмов про діяльність чи бездіяльність ОСББ. Наша творча група   ознайомилася з  роботою   одного з таких об’єднань   в обласному центрі, і переконалась, що його досвід вартий наслідування.  

Будинок, за адресою вулиця Сержанта Смірнова, 5 побудований ще за радянських часів і потребував капітального ремонту. Дах знаходився в аварійному стані, під’їзди теж    мали  не найкращий вигляд.    Будинок повільно руйнувався, перетворюючись на місце проживання з суцільними проблемами.

 І ось за ініціативи Агенції з підтримки підприємництва та інвестицій, тут   створили ОСББ.  Відтак  почали аналізувати, що потрібно зробити  для того, аби вивести будинок з аварійного стану. Саме  в цей час  уряд затвердив   програму «теплих» кредитів  .  Вирішили  скористатись запропонованою державою  підтримкою і  завдяки такому кредиту капітально полагодити дах  та встановити на ньому енергоефективні батареї.

Після отримання кредитів, розпочалась напружена робота ОСББ  щодо зменшення енергозалежності. Взялися за утеплення будинку, його термомодернізацію. Далі перейшли до капітального ремонту даху та встановлення електробатарей. Спільна робота дала результат.

Отже,  завдяки спільним старанням «Агенції з підтримки підприємництва та інвестицій» та   об’єднання співвласників  будинку, живеться тут  нині значно комфортніше, а  в платіжках цифри зменшились у рази. За словами мешканців, програма «Теплі кредити» та ініціатива співвласників дали реальні результати.

 

Теги:

#місто

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .