Його винаходи випередили час

Науковці з усієї України зібрались у Черкаському державному технологічному університеті на Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій пам’яті Юрія Кунченка, професора-винахідника, який своїми розробками випередив час, а його ім’я вписане у книгу «2000 видатних людей 20-го століття».

Докладніше про це дивіться у сюжеті «Ільдани».

Вчені, інженери, аспіранти, студенти уже всьоме забралися на конференції, присвяченій пам’яті професора Юрія Кунченка. Науковці ділились досвідом з вивчення і впровадження досліджень у системах зв’язку. Наукові розробки, пов’язані із обробкою сигналів, використовують у медицині, ІТ-технологіях, телекомунікаційних системах, супутниковій навігації й приладах, що сприяють обороноздатності держави.

Проведення конференції було започатковано доктором фізико-математичних наук Юрієм Петровичем Кунченком, який протягом тривалого часу очолював кафедру радіотехніки. Дослідження професора стали фундаментом для створення наукової школи, що вивчає системи зв’язку. Винаходи Юрія Кунченка і його послідовників визнані світовою науковою спільнотою. Викладачі кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем входять до наукової школи професора і продовжують його дослідження.

Декан факультету електронних технологій і робототехніки каже, розробки Кунченка, як і Тесли, свого часу не були належно оціненими, але зараз і надалі вони ставатимуть тільки актуальнішими для різних галузей науки. Конференція підтверджує актуальність та перспективність розвідок школи з обробки сигналів, яка об’єднує вчених України і світу.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .