На Уманщині незаконно у нерест виловлювали рибу неводом
Пів тони риби виловили порушники

Спеціалісти Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу виявлено спуск ставка та вилов риби неводом одним із рибогосподарських підприємств в с. Оксанено Уманського району Черкаської області.

На місце події по лінії 102 викликано слідчо-оперативну групу та працівників Черкаського рибоохоронного патруля. За результатами події працівниками патруля задокументовано порушення, а саме вилов під час нересту риби забороненим знаряддям лову (неводом). Порушники добули 500 кг риби: 210 екз. коропа, 31 екз. судака та 30 екз. карася. Збитки склали 80 508 грн.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України. Знаряддя лову та два автомобілі вилучено слідчими Нацполіції. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, з подальшим перерахуванням коштів до державного бюджету. Також на даний час Держекоінспекцією досліджується питання законності спуску водного об’єкта.

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .