На річці Кропивна затримано браконьєра, що виловив майже півтори сотні карасів
Браконьєр намагався втекти

Продовжується операція «Нерест-2019». 28 квітня за отриманою від небайдужих громадян інформацією, на річці Кропивна (ліва притока річки Золотоношка), держекоінспекторами та поліцейськими Золотоніського ВП «на гарячому» затримано браконьєра з сіткою та виловленою рибою.

Так, в ході оперативного відпрацювання регіону спеціалістами Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області на річці Кропивна, неподалік адміністративних меж села Крупське Золотоніського району, затримано громадянина, який допомогою 3 (трьох) мисинових сіток загальною довжиною близько 200 метрів, вічко 45х45 мм та 60х60 мм, незаконно виловив рибу видів: плоскирка 1 шт., окунь 3 шт., карась 142 шт.

Браконьєр намагався втекти та уникнути відповідальності, але в подальшому був затриманий працівниками поліції та екології.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив начальник  Управління екологічного нагляду  (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода в сумі 2 тисячі 499 грн. За вчинення незаконних дій по вилову риби на браконьєра складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період, порушено кримінальне провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Знаряддя лову вилучені слідчо-оперативною групою Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .