На околиці Черкас прорвало каналізаційний колектор: підтоплено два житлових будинки
Нині там працюють аварійні бригади

Реагуючи на звернення громадян, спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу проведено обстеження території місця прориву каналізаційного колектору на пересіченні вулиць Героїв Холодного Яру (раніше – Першотравнева) та вулиці Чигиринська.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив заступник начальника управління Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

Під час огляду виявлено, що внаслідок аварійного пориву каналізаційного колектора відбулось забруднення земельної ділянки стічними водами по вулиці Чигиринській площею 182 кв.м.. та відбулось підтоплення приватних домоволодінь за адресами : будинки №2 та № 4 вул. Героїв Холодного Яру 
с. Червона Слобода (площа забруднення встановлюється).

Відділом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції відібрані проби ґрунту. На даний час проводиться гідрохімічний аналіз відібраних проб. За результатами досліджень та встановлення перевищень норм гранично допустимих концентрацій буде вирішуватись питання щодо обрахунку шкоди завданої внаслідок забруднення земельних ділянок.

На місці пориву станом на 14 год. 15 хв. 07.02.2019 працюють аварійні бригади КП "Черкасиводоканал» та 
ПАТ «Азот». На даний час подачу міських стоків переключено на інший колектор, також здійснено відкачку стоків безпосередньо на місці пориву. Роботи тривають.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .