На Катеринопільщині виявлено факт незаконної рубки 84 новорічних ялинок
Завдана шкода склала понад 42 тис. грн

Реагуючи на звернення громадськості, під час проведення операції «Новорічна ялинка», Держекоінспекцією Центрального округу встановлено порушення природоохоронного законодавства про вирубці 84 «новорічних ялинок» в Катеринопільському районі. Завдана шкода склала 42 тис. 249 грн.

Про це повідомив у своєму дописі на ФБ начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

За традицією, яка нараховує більше двох віків, головною прикрасою новорічних свят є ялинка. З наближенням Новорічних і Різдвяних свят зростає турбота за збереження лісових красунь – ялинок. Адже кожного року в цей час спостерігаються непоодинокі факти їх самовільних порубок.

Так, 25.12.2019 року небайдужою громадськістю виявлено рубку 84 дерев породи сосна на землях сільськогосподарського призначення в адміністративних межах Бродецької сільської ради Катеринопільського району.

Спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу спільно з працівниками Катеринопільського відділення поліції Звенигородського відділу поліції встановлено, що дана вирубка є незаконною. Осіб, що скоїли правопорушення, на момент перевірки встановити не вдалося.

Також Держекоінспекцією обраховано розмір завданої довкіллю шкоди, загальна сума якої становить 42 тис. 249 грн.

Усі матеріали за даним фактом направлено до Головного управління Національної поліції в Черкаській області для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєні злочину.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .