На честь загиблого героя-земляка на Кам`янщині висадили ліс (ФОТО)
Цей ліс садили учасники АТО і діти

Ділянка пам`ятного лісу з`явилася у Тимошівському лісництві Кам`янського лісгоспу. Створили лісові культури, висадивши 10 тисяч сіянців дуба звичайного, на честь загиблого героя, учасника АТО, уродженця Кам`янщини Миколи Белима.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Участь у цій відповідальній і в той же час досить щемній справі взяли учасники АТО – мешканці Тимошівки Сергій Коломієць, Станіслав Ситник, Анатолій Лікаренко, учні Тимошівського шкільного лісництва та їхні наставники – директор школи Юрій Погорілий і вчитель шкільного лісництва Світлана Погоріла, працівники державної лісової охорони Кам`янського лісгоспу, члени Черкаської обласної громадської організації Товариства лісівників України.

Як зазначив директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, цьогоріч в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було прийнято рішення лісівничими справами віддати честь нашим захисникам, які воювали та віддали життя задля захисту державного суверенітету й територіальної цілісності на Сході України.

Так, Микола Белим народився 1985 року у селі Лузанівка Кам`янського району, на війну пішов добровольцем і був поранений у боях за Дебальцеве. Несумісні з життям рани перервали життя ще зовсім молодого героя 18 лютого 2015 року.

Учасники АТО, які проживають у Тимошівці, беззаперечно погодилися долучитися до лісівничої роботи. Вони відзначили, що цей куточок лісу для них буде особливо пам’ятним і на майбутнє буде зеленим, могутнім нагадуванням про їхнього загиблого побратима.

А от учні Тимошівського шкільного лісництва з нетерпінням чекали цієї акції, адже щороку є найбільш активними її учасниками, і вже мають чималий досвід у висаджуванні лісів. Кажуть, що подобається,  адже відчувають себе причетним до якогось великого таїнства. І навіть холодні погодні умови – не завада, адже добру справу роблять на десятиліття, разом зі своїми шефами – лісівниками.

Однак були і початківці, тож головний лісничий Василь Борота та лісничий Тимошівського лісництва Вячеслав Діденко провели детальний інструктаж та продемонстрували основні правила, яких потрібно дотримуватися при садінні лісу.

Під пильним наглядом лісівників гуртом того дня  учасники доброї пам`ятної акції висадили на понад трьох гектарах сіянці дуба звичайного.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .