На Черкащині знайдено російську пропагандистську літературу та прапор «новоросії» в московських церквах (ВІДЕО)
Та ще й багато банківських карток

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) Черкащини.

Одночасно спецпризначенці оглядали 10 культових споруд Черкаської та Уманської єпархій та виявили бібліотеки з прокремлівською літературою, символіку терористичного об'єднання «новоросії», пропагандистські брошури та газети.

Було знайдено листування з московським патріархом кирилом, молитви за нього та відома російська молитва-гімн «Боже, царя храни», пропагандистська література, де заперечувалося існування УПЦ (КП) та стверджувалося, що її створила «атеїстична влада та СБУ».

На території Красногірського Свято-Покровського жіночого монастиря було виявлено прапор так званої «новоросії»  конфедерації терористичних організацій «л/днр», фото єпископів московського патріархату та значну кількість літератури з прославлянням «русского народа и русской земли». Виявилось, що на території єпархій є служителі церкви, які постійно підтримують зв'язок з громадянами рф. Наразі всі контакти перевіряються співробітниками СБУ.

Крім цього, виявлено значну кількість банківських карток, походження яких представники духовенства не пояснили. Здійснюються перевірки та встановлення власників банківських рахунків.

Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України. 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .