На Черкащині встановлено перший погодний рекорд весни
Прогноз на вихідні

Атлантика демонструє невичерпні запаси тепла: останні дві доби знову, ніби гігантський калорифер, обігріває Черкащину. Сьогодні стовпчики термометрів зафіксували 17-18º тепла, встановивши нові рекорди. Середньодобові температури 5-8º, що на 4-7º вище норми та відповідають квітню. Чи надовго таке аномальне тепло, розповіли в Черкаському обласному гідрометцентрі.

У висотно-фронтальній зоні, яка розташувалася в атмосфері над Україною, один за одним рухаються атлантичні циклони, які і зумовлюють зміну погоди.

Найближчої ночі наш регіон перетне невеликий циклон, який зумовить невеликий дощ. Температура вночі 0-5º тепла. Завтра вдень погоду Черкащини формуватиме тилова холодна частина, тому температура повітря не вище 8-13º тепла.

У вихідні погоду Черкащини формуватиме більш активний черговий атлантичний вихор, тому прогнозуємо помірні дощі, посилення вітру та значні коливання атмосферного тиску, що негативно впливатимуть на самопочуття людей.

Найбільш холодним днем видасться неділя з температурою лише 3-8º тепла та ніч на понеділок - 0-5º морозу. Тож одягайтеся відповідно до прогнозу погоди.

На початку нового робочого тижня атмосфера заспокоїться, опади припиняться, температурний фон повернеться у кліматичну норму березня.

АГРОНОВИНИ. Завдяки сплеску тепла на полях області відновила вегетацію озимина, а наступне похолодання лише піде на користь посівам. Адже, за високих температур рослини швидко розвиваються, за більш низьких у них в першу чергу формується потужна коренева система, що є найбільш сприятливим сценарієм для формування врожаю ослаблених теплою зимою посівів. Дощі, які цьогоріч є бажаними, хоч і затримають підсихання грунту, а значить, і початок весняної сівби, добре зволожать його верхні шари. Адже волога весною зайвою не буває.

За розрахунками, активне тепло очікується у третій декаді березня.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .