На Черкащині встановлено новий температурний рекорд
«Перший подих зими» з 29 жовтня

Антициклон зі сходу і цього тижня продовжить формувати на Черкащині суху, мало вітряну та дуже теплу, як для цього часу, погоду. Минулої суботи у Черкасах встановлено новий рекорд максимальної температури 22,4º тепла, проти 21,9º, який тримався ще з 1955 р.
 

У вихідні середньодобова температура повітря становила 10-11º, що вище на 3-4º за норму і більше відповідає середині вересня.
 

За прогнозом, суттєвих змін у синоптичній ситуації в найближчій перспективі не видно. Впродовж цього тижня чекаємо температуру вночі 5-10º тепла, вдень 16-21º.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.

«Ложкою дьогтю» стануть густі нічні та ранкові тумани, що погіршують видимість на дорогах і створюють незручності для водіїв.

Про інверсії. Інверсії – це затримуючий шар, в якому температура вище, ніж біля земної поверхні. Тож нинішня синоптична ситуація забезпечить нам інверсії, які сприятимуть накопиченню шкідливих домішок в атмосфері. Тож разом бережемо довкілля та уважно слідкуємо за паліями!
Тому з кожним днем зростає рівень забруднення атмосфери. Покращать ситуацію опади, які вимиватимуть шкідливі домішки з повітря та вітер, який збільшує провітрюваність міста. Однак, на жаль, ні дощу, ні посиленого вітру на найближчий час не видно.

За середньостроковим прогнозом, з 29 жовтня північний процес принесе в наш регіон холодне повітря і відбудеться різке зниження температури повітря, відчуємо «перший подих зими».

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .