На Черкащині вибрали фермерів, що претендуватимуть на державну фінансову допомогу
Вони отримають 12,1 млн грн.

До реєстру претендентів-фермерів на отримання державної фінансової допомоги увійшло 26 господарств на загальну суму 12,1 млн грн.

Про це інформує Департамент агропромислового розвитку ОДА, де днями відбулось засідання конкурсної комісії. У ній брали участь представники Департаменту, Черкаського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, представники Асоціації фермерів та землевласників в Черкаській області, представник Північного офісу Держаудитслужби та Головного управління Державної фіскальної інспекції України в Черкаській області.

На конкурсній комісії розглянули загалом документи 27 фермерських господарств на суму 12,6 млн грн.

Як повідомляє директор Департаменту АПР Ігор Колодка, цьогоріч із Державного бюджету України на цю програму виділили 10,3 млн грн для фінансової підтримки фермерів Черкащини, а торік – лише 2 млн грн.

Зазначимо, реєстр із претендентами, затверджений конкурсною комісією, направили до головної комісії Українського державного фонду підтримки фермерських господарств для подальшого розгляду та надання фінансової підтримки.

Черкаське відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств і надалі приймає документи на державну фінансову субсидію для новостворених фермерських господарств та для діючих фермерських господарств, які працюють більше 3 років.

Довідково:

Засідання конкурсної комісії на отримання фінансової підтримки фермерських господарств на поворотній основі проводять згідно з Постановою Кабінету Міністрів України 1102 від 25.08.2004 року (зі змінами), розпорядником якої є Український державний фонд підтримки фермерських господарств (Черкаське відділення).

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .