На Черкащині працює унікальний для області горіховий центр
Щорічний обсяг виробництва саджанців становить 30-50 тисяч штук

Унікальний горіховий центр СФГ «Залісся і К» запрацював у с. Вергуни Черкаського району. Нещодавно його відвідала делегація в складі керівників структурних підрозділів з питань АПК районних державних адміністрацій, керівників та спеціалістів управління агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації. 

Про це повідомила прес-служба управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Сучасний комплекс СФГ «Залісся і К» діє для проведення зимового щеплення горіха, на території розміщені теплиці площею 1000 кв. м для загартування посадкового матеріалу, розсадник для дорощування саджанців на 10 га із системою зрошування. У с. Гуляйгородок на 66 га розміщені промислові насадження для отримання плодів волоського горіха і фундука, а також деревини.

Як розповідає заступник директора з виробництва СФГ «Залісся і К» кандидат сільськогосподарських наук Микола Кучер, господарством вирощується садивний матеріал, з якого 7 сортів французької та 6 молдовської селекції, власником майнових прав на які є СФГ «Залісся і К» та 6 сортів української селекції на підставі ліцензійної угоди з Придніпровською дослідною станцією садівництва.

Садивний матеріал сертифікується у Державному центрі сертифікації та якості сільськогосподарської продукції і має категорію «безвірусний».

Щорічний обсяг виробництва саджанців становить 30-50 тисяч штук. Компоненти для щеплення: підщепа та прищепа, також вирощуються в господарстві в ґрунтово кліматичних умовах Черкащини і є адаптованими для переважної більшості регіонів України.

Садивний матеріал реалізується для створення промислових насаджень фактично в усіх регіонах України.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .