Міський голова Черкас виступає за приєднання Благодатного до обласного центру
І буде місто на обидвох берегах Дніпра

Ідея приєднання села Благодатне до Черкас – не нова. На думку міського голови обласного центру Анатолія Бондаренка, де-факто ці два населені пункти вже давно функціонують як один. Адже більшість жителів Благодатного працює, навчається, лікується та отримує різноманітні послуги в Черкасах, а близько 12 тисяч жителів обласного центру мають нерухомість у селі на тому березі Дніпра.
Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

–  На мою думку, це об’єднання принесе користь обом сторонам. Жити в місті на двох берегах Дніпра – просто мрія. Крім того, це дасть можливість розвиватися обом населеним пунктам, кожен із яких має свої плюси, яких бракує іншому. Адже Благодатне насправді – чимале село, яке за площею не набагато менше за Черкаси, просто розкидане.
 
Нещодавно я особисто зустрічався з жителями цього населеного пункту, щоб дізнатися їхню думку щодо можливого об’єднання. Більшість вбачає лише позитив у тому, щоб створити спільну громаду. Тому зараз чекаємо на результати анкетування, щоб мати на руках реальний зріз суспільної думки. Що ж до жителів Черкас, то з ними теж обов’язково радитимемося. Та вже зараз багато черкасців висловлюють думку, що таке об’єднання дасть поштовх для розвитку екологічно чистих районів Черкас у Благодатному, –  зауважив Анатолій Бондаренко під час інтерв’ю у студії «Вичерпно».

Щоправда самої громадської думки та позиції місцевої влади для вирішення цього питання замало. Адже, за словами міського голови Черкас, є ще й юридичні моменти, які можуть створити перешкоди для такого об’єднання. Зокрема – відсутність спільної межі між Черкасами та Благодатним. Та попри це Анатолій Бондаренко сподівається, що в разі, якщо дві громади знайдуть спільну мову, Кабінет Міністрів України піде їм назустріч.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .